RecensiesAnoniem recensie Beeldentherapie Respec care

Respec care heeft mij verder geholpen in mijn herstelproces. Ik vond de wisselwerking en het contact met mij en de therapeute erg plezierig. Ze is rustig, luister en vat samen wat ik vertelde en keek dan welke werkvorm ik ging gebruiken voor de sessie van die dag. Haar vakbekwaamheid qua bij mij tot uiting doordat ze ook doel stelt en er verslaglegging is die je zelf kunt lezen. 

Door het volgen van de beeldentherapie bij Respec Care heb ik veel over mezelf geleert. Geleerd te kijken naar mijn grenzen door letterlijk een tuin te maken met hek er om heen. Wanneer mensen dan wel over hek in mijn tuin komen en rommel er in gooien hoe ruim ik dit dan op? De werkvormen gaven mij inzichten over mijn perfectionisme en dat imperfectie juist erg bevrijden is. Heerlijk met verf een tekening maken en hoeft niet te worden. De werkvorm om chaos in mijn hoofd te orden gaf mijn veel hou vast en ben ik ook thuis veel gaan gebruiken op dagen dat ik veel in mijn hoofd zat en daardoor onrustig en chaotisch werd. 

De ladekast gaf orde welk thema ga ik aan werken en welke stel ik uit voor later. Dit gaf mij overzicht voor langere termijn. Wanneer ik merk dat ik in mijn hoofd met veel dingen bezig ben pas ik een van deze techniek toe. 

Ook kreeg ik inzicht wat voor mij in mijn werk belangrijk is, wie ben ik en wat doe ik graag. Door letterlijk mijn tuin met hek te maken kon ik leren wat er wel en niet in mijn tuin mocht. Ik mocht leren wat mijn grenzen zijn wat ik wel en niet in mijn tuin wil hebben. Wanneer een andere rommel in mijn tuin gooit ik deze er weer uit mag halen. 

Ik heb mogen ervaren wat ik belangrijk vind en waar ik voor wil gaan. Mij zelf voorop zetten, door goed voor mezelf te zorgen, voldoende ontspanning te nemen. Genieten van mijn kleine dingen in het leven. Samen met mijn gezin dingen ondernemen. 

Aan eind van elke sessie ging de therapeute met mij in gebed. Dit vond ik waardevol. Het geen wat aan de orde was geweest en ik gedaan had in de sessie gaven we terug naar de Heer en vroegen om zijn zegen hierover. Ik voelde me geleid door zijn geest. Dit was voor mij een rede om voor Respec Care te kiezen. Mooi hoe de Heer zijn werk hierin doet. Het gaf mijn vertrouwen en rust. -


Bijzondere persoonlijke invulling

Wij zijn Martin en Cobie Nanninga. Als christen zijn we actief om mensen te helpen in hun relatie met God en proberen ook mensen bij te staan die op wat voor wijze ook ergens vastlopen in hun leven. Als voorganger van een jonge gemeente hebben we ook een Heilige Geest weekend georganiseerd in juli 2021.

Dit weekend was bedoeld om God te ervaren in plaats van alleen maar over Hem te spreken. Als onderdeel van dat weekend hebben we Frederiek met haar bedrijf Respec Care gevraagd ons te helpen. Zij heeft op de zaterdagmiddag een workshop georganiseerd om mensen te helpen tot bloei te komen.

Frederiek doet dat vanuit een natuurlijk open houding en helpt daarmee anderen middels creativiteit zichzelf beter te leren kennen. De manier waarop Frederiek hier invulling aan geeft is bijzonder. Heel puur en betrokken. Ze weet heel goed wat ze doet.

De mensen die aan de workshop hebben deelgenomen hebben ons laten weten dat ze het geweldig vonden. “confronterend en prettig tegelijk”, “zo mooi om zo met mezelf bezig te zijn, ik heb mezelf beter leren kennen” Dergelijk weekend gaan we in 2022 vaker houden en het staat vast dat Frederiek daarvan onderdeel gaat uitmaken.

Kortom: Van Harte aanbevolen!

Martin en Cobie Nanninga

06 83244242

Met ingang van 1-1-2021 is ons adres:
Gasselterboerveenschemond 22
9515 PN  Gasselternijveenschemond

 

-


Ik heb mezelf weer terug gevonden...

Graag wil ik mijn ervaring delen over de beeldende therapie die ik gevolgd heb bij van Respec-Care.

Ik ben een man van 66 jaar en christen.

Door werk gerelateerde omstandigheden in mijn leven ben ik vastgelopen. (burn-out).
Was levensmoe, daardoor ben ik in 2012 opgenomen geweest in Pastoraal centrum de Hezenberg te Hattem om tot rust en bezinning te komen d.m.v. therapieën, ik ben van diep weggekomen.

Gaandeweg ging het steeds beter met me en kon ik me weer staande houden in deze maatschappij.

Ik bleef altijd wel wat kwetsbaar door de burn-out, moest vooral goed m'n grenzen blijven aangeven.

In juli 2020 ben ik na negen jaar d.m.v. afbouwing gestopt met antidepressiva.

Eind vorig jaar december ben ik door omstandigheden vastgelopen, ik kon niet meer met prikkels en emoties omgaan, ben toen actie gaan ondernemen en heb mij aangemeld bij Respec-Care voor beeldende therapie. Gaandeweg de sessies 1x per twee weken, kwam boven water dat er nog heel veel verdriet en pijn zat van eerdere gebeurtenissen van mijn jeugd tot nu toe. Heel veel dingen waren al verwerkt, maar deze stap moest nog genomen worden, de laatste brokstukken opruimen.

Wat vooral boven kwam, dat ik mezelf was kwijtgeraakt, altijd met andere omstandigheden bezig zijn, maar was vergeten mezelf te voeden en grenzen aan te geven, ik zweefde maar wat in deze wereld, ik stond niet meer verankerd met de grond. Zie tekening, begin van de therapie gemaakt.

D.m.v. opdrachten zoals schilderen van een tekening of kleien zonder te praten kom je bij je onderbewustzijn en komen er dingen boven waar je je niet van bewust bent en dat is de kracht van beeldende therapie.

Ik stond vaak verbaast naar m'n werkstuk te kijken en kreeg er goede uitleg bij waarmee ik verder kon.

Ik heb mezelf weer teruggevonden, de echte ik. Mooie dingen, maar ook minder mooie.

De mooie dingen kan ik weer koesteren, met de mindere mooie heb ik leren hendelen, dit ook samen door mijn geloof.
Ben nu de man geworden die God bedoeld heeft. Daadkrachtiger, scherper, betere keuzes kunnen maken, ook eerder m'n valkuilen kunnen signaleren en daarmee beter leren kunnen omgaan.

Ik ben een dankbaar mens geworden.

Image
Image
© 2022 Respec-Care